Namn: Patricia Sahlberg
Familj: Maken Magnus och sonen Ernfrid.
Yrke: Administratör och orderhanterare.
Bor: På Väster i Växjö

Varför valde ni Yngves föräldrakooperativ som förskola?

I första hand var det läget, vi bor i närheten och har ingen bil. Men vi var också intresserade av att det är ett föräldrakooperativ och den möjligheten det ger att påverka. Vi ville också lära känna vår sons vänners föräldrar. Det gör vi genom det arbete man utför i styrelse, arbetsgrupper och gemensamma arbetsdagar. Vår son älskar sin förskola och vi är nöjda med vårt val.

Namn: Martin Bengtsson
Familj: Fru Helena samt sönerna Vidar och Vincent.
Yrke: IT-arkitekt och polis.
Bor: Bor i Växjö

Varför valde ni Yngves föräldrakooperativ som förskola?

Vi hade vårt första barn på en kommunal förskola men var inte nöjda. Det var 17 barn tillsammans med tre pedagoger i en lokal som bestod av ett större rum där all verksamhet skulle ske och ett rum där barnen skulle sova tillsammans i. Maten fick de från en annan förskola, den hade tillagats dagen innan och värmdes sedan upp på vår förskola.

När vi fick komma till Yngves och hälsa på första gången blev både jag och min fru lite chockade, det luktade nybakt bröd när vi klev innanför dörren och miljön kändes som hemma. Nu efter två år på Yngves skulle vi säga att det bästa med Yngves är att det känns som att vara hemma, Yngves känns som en liten familj och bägge barnen stortrivs. Pedagogerna är underbara och de utvecklar barnen och får dem att växa.

Namn: Johan Sandberg
Familj: Emma, Johan, barnen Emil och Smilla
Yrke: Förskollärare
Bor: På Väster i Växjö

Varför valde ni Yngves förskola?

När vi letade förskola tittade vi mycket på “mysfaktorn” och utemiljön. Yngves är en liten enhet där barnen får mycket tid, trygghet och uppmärksamhet av pedagogerna och sammanhållningen i personalgruppen kändes mycket bra. Gården tyckte vi mycket om då det finns både träd, lite berg och andra förutsättningar som är bra för rollekar och den motoriska utvecklingen. Även närheten till skog och vindskydd spelade in under vårt val. Som förskollärare är det extra spännande med den kooperativa delen i Yngves, att som förälder få insyn och medbestämmande på ett alldeles nytt sätt. Det är givande att man med korta beslutsvägar kan se. Efter ett tag kom Smilla till världen och det var en självklarhet hon också skulle “jobba” på Yngves.

Vi stortrivs!


Namn: Johan Markusson
Familj: Fru Emma, barnen Olle och Doris
Yrke: Försäljningschef på Ahlsell Sverige AB
Bor: I Växjö på Danneborg

Vad är fördelarna med att ha barn på ett föräldrakooperativ?

Som förälder till ett Yngvebarn så får du en unik inblick i vad ditt/dina barn upplever i sin vardag samt stort inflytande att kunna påverka verksamheten.

Du är en del av en gemenskap ihop med pedagogerna och andra föräldrar där du bygger upp ett stort förtroende.

Det förtroendet gör i sin tur att det känns tryggt att låna ut sina barn i veckorna.

Lämna ett svar