Personalen på Yngves

På Yngves ansvarar personalen, bestående av sex utbildade pedagoger, för den pedagogiska verksamheten. De ser till att alla barn stimuleras kreativt med hjälp av musik, bild, drama, rörelse, språk och lek.

Med sina olika personligheter, intressen och engagemang – men en gemensam värdegrund och tydliga pedagogiska mål – ger vår underbara personal barnen alla möjligheter att få påverka beslut, utvecklas, ha roligt och hela tiden lära sig nya saker.

Det är inte för inte som barnen alltid kallar Yngves för ”mitt dagis”.

Carola Appelholm, bor i Alvesta tillsammans med Pär-Erik och vi har 2 vuxna utflugna barn. Jag är en glad och positiv människa. Fritiden spenderar  jag med mycket promenader med vår hund, och att umgås med familj och vänner i hemmet och i vår sommarstuga i Blekinge.

Fanny heter jag och bor här i Växjö tillsammans med sambo och vår lille kille. Min fritid spenderar jag allra helst med vänner och familj på olika platser, allt ifrån en picknick i vår närmiljö till att packa resväskan och åka utomlands. Att baka och yoga är även det saker som jag gärna tar mig tid till. 2010 började jag min tid på Yngves som lärlingselev och har sedan dess fått äran att kalla mig själv för en riktig ”Yngve”.

Jag strävar efter att alla barn ska få med sig en god självkänsla, stor empati och respekt ut i livet, vilket jag anser är så oerhört viktigt för ett fungerande samhälle.

Jag heter Ida och arbetar som förskollärare här på Yngves! På min fritid tycker jag om att umgås med min familj och att vara i skogen med vår hund. Jag tror på det kompetenta barnet och i mitt yrke som förskollärare brinner jag lite extra för matematik och språkutveckling. Viktigt för mig är även att barnen lämnar Yngves med en god självkänsla!

Jag heter Malin och jobbar i köket på Yngves. Jag älskar att laga mat och vill att barnen ska få bra näringsrik kost som lagas från grunden. Extra roligt är det när barnen får vara med mig och hjälpa till i köket. Min familj och jag bor i på en liten gård i Jät, 3 mil söder om Växjö. Där går mycket av min tid åt att busa med mina barn och får jag tid över tränar jag gärna eller odlar alla möjliga grönsaker.

Jag heter Tina och bor i villa på Högstorp med maken Niclas och vår son Emil. På fritiden tränar jag, äter god mat och umgås med vänner. Min familj gillar att uppleva saker tillsammans genom att resa och åka på teaterevenemang.

Arbetar sedan starten 1994 här på Yngves som barnskötare. Har gått en handledningskurs i Stockholm på Reggio Emilia institutet och går just nu en pedagogisk dokumentationskurs också via Reggio institutet. På måndagsreflektionerna handleder jag numera pedagogerna vidare i deras arbete med barnen.

Jag älskar att dyka ner i olika projekt tillsammans med barnen då jag alltid lär mig nya saker och utvecklas som pedagog. Att ta fram gitarren i barngruppen och spela en liten ”trudelutt” ger så mycket glädje och energi!

Jag hoppas att varje enskilt barn lämnar Yngves med en känsla av att ”Jag duger som jag är”!