Mat måste vi ha varje dag. Vår plan för matkulturen är att barn och vuxna i verksamheten ska äta näringsrik, ekologisk(till stor del) och smakrik mat lagad från grunden därför har vi en egen kock anställd hos oss på Yngves. Med glädje och inspiration ska vi skapa en lust att äta hälsosam mat. Förutom att måltiderna, från fruktstund till lunch och mellanmål, mättar och ger energi så är de framförallt sociala och lärorika situationer. Således fortsätter vår plan med att vi runt matkulturen har olika aktiviteter. Köket blir en del av pedagogiken även utanför måltiderna, som när vi exempelvis odlar tomat eller potatis.

Några gånger per år tar vi med oss maten ut i skogen och äter ute över öppen eld. Vi har ett alldeles eget vindskydd i den närliggande skogen dit vi ofta går. På våran utegård har vi även en grillplats där vi ibland lagar lunch, vi försöker så ofta vi kan och vädret tillåter äta våra måltider ute.

Varje dag serveras frukost klockan 09.00 för alla barn. Då serverar vi gröt, hembakt bröd, pålägg och mjölk. På förmiddagen har vi fruktstund och lunchen serveras kl 13.00, efter att de små fått sin sovvila. På eftermiddagen äter barnen ett mellanmål kl 15.00.