Personalen på Yngves

På Yngves ansvarar personalen, bestående av fem utbildade pedagoger, för den pedagogiska verksamheten. De ser till att alla barn stimuleras kreativt med hjälp av musik, bild, drama, rörelse, språk och lek.

Med sina olika personligheter, intressen och engagemang – men en gemensam värdegrund och tydliga pedagogiska mål – ger vår underbara personal barnen alla möjligheter att få påverka beslut, utvecklas, ha roligt och hela tiden lära sig nya saker.

Det är inte för inte som barnen alltid kallar Yngves för ”mitt dagis”.

Louise

Jag heter Louise Bergholm och arbetar med de yngre barnen här på Yngves. Innan min tid här studerade jag till barnskötare på Teknikums skola (barn- & fritidsprogrammet).

Det som är roligt med mitt jobb är just barnens spontanitet & kreativitet. Barn kan så mycket! När jag inte arbetar så lagar jag gärna mat & bakar. Något som också ligger mig varmt om hjärtat är djur.

Tina

Jag är en 47-årig tjej som bor i villa på Högstorp tillsammans med maken Niclas och vår son Emil 16 år. Arbetar sedan starten 1994 här på Yngves som barnskötare. Jag gillar att dyka ner i olika projekt tillsammans med barnen då jag alltid lär mig nya saker och utvecklas som pedagog. Sjunga, spela gitarr och arbeta i ateljén är saker som jag brinner extra för. På fritiden tränar jag, äter god mat och umgås med vänner. Jag, Niklas och Emil gillar att uppleva saker tillsammans genom att resa och åka på musik- och teaterevenemang.

Fanny

Fanny heter jag, är 24 år och bor tillsammans med sambo här i Växjö. Umgås allra helst med honom, vänner och familjen på fritiden. Gillar att upptäcka nya spännande platser men även ha mysiga hemmakvällar framför TV:n. Jag började min tid på Yngves som lärlingselev och har sedan 2011 fått äran att kalla mig själv en riktig ”Yngve” och setts som en trygg famn sedan dess för de allra minsta barnen i nere-gruppen.

Jag brinner och strävar efter att alla barn ska få med sig en god självkänsla och en stor empati ut i livet, vilket jag anser är så oerhört viktigt att ha i vår tid.

Pernilla

Jag heter Pernilla och bor på Öster tillsammans med min man och en av mina söner. Min andra son bor nu i Helsingborg dit han flyttade för att spela innebandy. Han jobbar nu som assistent i en förskoleklass. Båda sönerna spelar innebandy så vi sitter mest i olika hallar runt om i Sverige på helgerna. Jag älskar idrott och min familj. Jag har jobbat på Yngves i snart 18 år. I november förra året blev jag tillfrågad om att ta över rollen som förskolechef, så nu jobbar jag både på kontoret och i barngrupp. Men det jag brinner för är att jobba med barnen. Är så glad att jag får låna era barn på dagarna. Har en stor glädje av att lära mig nya saker tillsammans med barnen. Kram!

Signe

Julia

Maja